Mere sikkerhed på
Københavns Hovedbanegård

Gennem en god overvågningsløsning er det blevet mere trygt at færdes på stationen.

100.000 rejsende om dagen

Københavns Hovedbanegård benyttes dagligt af mere end 100.000 passagerer og er dermed efter Nørreport Station den mest benyttede station i Danmark.

Der er aktivitet det meste af døgnet, og mange mennesker kan føle en vis usikkerhed, et sted som her. En god overvågningsløsning reducerer mængden af kriminalitet og gør det dermed mere trygt og sikkert at færdes på stationen.

50%
50%

Panomera - et teknisk kvantespring

I den ene ende af Hovedbanegården har firmaet SCANVIEW installeret et videokamera, der kan mere end de andre kameraer på markedet.

Kameraet er et Panomera Night Line, med 7 linser, monteret i 30 grader. Det overvåger Hovedbanegården på hele langsiden, så man kan se nedgangene til perronerne, en distance på mere end 90 meter. Et tilsvarende kamera er installeret i modsatte side (og i modsatte ende) og overvåger således den anden langside.

Panomeras tekniske overlegenhed gør, at det store areal over den lange distance kan overvåges i ét billede. Der kan zoomes ind på detaljer, selv ud på den længste distance, og detaljerne står utroligt skarpt.

Enklere og billigere

Ét kamera fremfor en række alternative gør ikke bare overvågningen bedre, det gør den også mere simpel at håndtere. Og der er besparelser at hente.

Udover selve kameraerne og serverne, så er der udgifter til den omfattende kabling og montering. Særligt i bevaringsværdige bygninger er det et stort plus, at der ikke skal bores alt for mange huller.

0%
50%

DSB er glade for løsningen

Vi har interviewet John fra DSB om SCANVIEWs overvågningsløsning, og han er en tilfreds mand…

”For os erstatter det pågældende Panomera kamera 5-6 andre kameraer, som vi planlægger at nedtage inden for den nærmeste fremtid. Desuden sparer vi en server”

”Det er en fordel med ét kamera, som ser alt og i en dybde skarphed, som vi aldrig har set før. Herudover kan vi stille helt skarpt på personer, der står ude på 80-90 meter… det er utroligt!!

”Politiet er også glade for det og bruger optagelserne dagligt”

”Et konkret eksempel er, hvor kriminelle er blevet identificeret, hvor de ellers ikke ville være blevet det, fordi de undgår at blive fanget på de kameraer, de kan se. Men i dette tilfælde var kameraet for langt væk til, at de kunne se det - men kameraet kunne tydeligt se dem”