Den nye Køge Nord station

Komplet videoovervågningsløsning med nyeste teknologi på parkeringsområdet.

Et hot-spot for hele hovedstadsområdet

I maj 2019 stod den nye Køge Nord station klar, et trafikalt center og hot-spot for hele hovedstadsområdet. Et unikt knudepunkt, hvor højhastighedstog, s-tog og motorvej mødes.

Stationerne bindes sammen af en helt exceptionel 225 m lang gangbro, med tilhørende Parkér og Rejs-anlæg, som rummer hele 650 gratis parkeringspladser til stationens brugere.

Foto: News Øresund

50%
50%

Komplet videoovervågning

DSB og SCANVIEW har på et tidligt stadie, været inde og projektere på komplet overvågning af begge stationer.

Det er resulteret i overvågning af perroner, elevatorer, cykelanlæg og ikke mindst begge parkeringsanlæg.

Foto: COBE, DISSING+WEITLING og COWI

Tryghed kan øge belægningen

Brugere vil ved ankomst bemærke den komplette overvågning af alle parkeringsarealer.

De 650 parkeringspladser dækkes af 9 stk. Dallmeier Panomera kameraer S8 (51 MP kamera sensor), som overvåger alle områder 24/7 med en opløsning på minimum 125 pix/m. Den høje kvalitet gør det muligt, at verificere personer uanset, hvor i området de befinder sig.

DSB sikrer herved, at alle brugere med bil, trygt kan stille deres bil på en af stationens 650 gratis parkeringspladser. Og med ønsket om at blive Danmarks største Parkér og Rejs-anlæg, kan parkeringskapaciteten øges i takt med at efterspørgslen stiger.

50%
50%

Et optimalt flow

For en hurtig og præcis guidning af bilister, valgte DSB og Køge Kommune en innovativ løsning, leveret af SCANVIEW og SCANVIEW SYSTEMS i samarbejde med COWI.

Med systemet Parking Detection, benyttes live streams fra videoovervågningen, som analyserer alle pladser, til at detektere antal ledige pladser, helt uden brug af spoler i vejene eller anden fysisk detektering. Systemet sender dataene ud til stationens P-henvisningsskilte på begge parkeringsanlæg og Køge Kommunes henvisningsskilte inde i byen. En løsning som skaber et optimalt trafikflow med minimal søgetrafik, og vigtigst af alt tilfredse kunder.

Parking Detection er et pålideligt system, som sikrer korrekt henvisning og et minimum af vedligehold.

Vil du vide mere?

Eller ønsker du et uforpligtende møde omkring mulige løsninger, så tøv ikke med at kontakte os.

Ring til os på tlf. 76 24 40 40